Naš projekat RIGHTS UP, RISE UP! dobio podršku u okviru programa M’BASE

OVE GODINE VIŠE O RADNIM PRAVIMA MLADIH

Projekat naše organizacije RIGHTS UP, RISE UP!, dobio je podršku u okviru četvrtog konkursa M’BASE programa koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje zajedno sa svojim partnerima, u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom za evropske poslove Vlade Crne Gore. 

Program  M’BASE finansira Evropska unijaa kofinansira Ministarstvo javne uprave i posvećen je očuvanju aktivnosti nVO sektora i jačanju njjihove pozicije u crnogorskom društvu.

Oana Kristina POPA, šefica Delegacije EU u Crnoj Gori, koja je prisustvovala potpisivanju ugovora, poručila je da civilno društvo ima vitalnu ulogu u zbližavanju zajednica i premošćivanju društvenih podjela, posebno u vremenima političke nestabilnosti. „Računamo na vas da ćete nastaviti da promovišete toleranciju, mir i dijalog čak i u teškim vremenima, jer vi ste ti koji pokreću pozitivne promjene, pomažući i proces pristupanja EU“, poručila je Popa.

Projekat RIGHTS UP, RISE UP“ posvećen je unapređenju radnih prava mladih i sadrži više aktivnosti čiji je cilj da, pored prepoznavanja položaja i potreba mladih u svijetu rada, njihovog informasanja i osnaživanja, podigne svijest o ovoj temi i kosd donosilaca odluka u zemlji.