PROJEKAT KARIJERNOG SAVJETOVANJA – FROM 02HERO

KUĆA će u novembru 2020. godine, kao jedna od organizacija čija je aplikacija prihvaćena na konkursu, uzeti učešća u realizaciju projekta „My careeer from 02Hero“, odnosno „Moja karijera na putu do heroja” koji sprovodi NVO Forum MNE sa regionalnim partnerima.

Riječ je o one stop sho programu obuke namijenjenom NEET populaciji (nisu zaposleni i nisu u procesu obrazovanja)od 17 do 30 godina, a koji žele da unaprijede svoje znanje i vještine u potrazi su za poslom. Njegov cilj je da na jednom mjestu obuhvati sve što je potrebno kako bi pomogli mladima da autentično i odgovorno donose karijerne odluke, te brže i lakše dođu do posla. Upravo zato program pokriva kompletan i zaokružen set vještina na jednom mjestu, uz fokus na buduće zaposlenje i sastoji iz 3 potpuno besplatna kursa digitalnih vještina, karijernog savjetovanja i kursa mekih vještina i održaće se u Podgorici u trajanju od 6 mjeseci .

KUĆA će sa svojim saradnicima iz Okta centra realizovati Kurs karijernog savjetovanja gdje će mladi kroz individualno savjetovanje imati priliku da kroz precizan metodološki pristup otkriju svoje različite kapacitete i preferencije vezane za profesionalnu orjentaciju.

Pored toga, u okviru kursa će se realizovati i dvije grupne interaktivne radionice u okviru kojih će ovladavatiti vještinom izrade i prezentacije sopstvenog CV-ja u EUROPASS formi, biće simulirane realne situacije predstavljanja biografija prilikom konkurisanja za posao, kroz kreativno rješavanje izazovnih zadataka i igre uloga.